Blogs

Hoe helpende kleuren jouw richting bepalen

December 2019

Het moment van vertrek is aangebroken. Mijn liefdevolle partner zwaait me uit, enigszins onzeker stap ik voor het eerst alleen op de douanecontrole af, in gedachten verlang ik al naar zonnige dagen waarin alleen ikzelf aan mag geven hoe het dagelijkse ritme zal zijn.

Aandachtig luister ik naar de veiligheidsinstructies van de stewardess. Ik checkt nog even mijn riem, m’n telefoon zet ik uit en met een diepe zucht voel ik me ineens enorm trots. Wat een wauw-gevoel, de lef, de overwinning om dit alleen te doen. Een hele week naar een luxe villa, even geen planning, geen stress, geen geregel, alleen puur alle aandacht in het moment voor mij en mijn lichaam op een zonovergoten plek in de natuur.

Lees meer...
Mijn persoonlijke nieuwe verlangens onderzoeken

Na een korte vlucht ben ik al in Spanje, het is nog vroeg en volgens afspraak stuur ik een whatsappje: ‘Ik ben geland hoor.’ Net zo blij als het icoontje stuur ik meteen mijn naaste familieleden hetzelfde bericht. Zo, vanaf nu alleen bereikbaar voor dringende zaken…. Ik wil tenslotte verstillen, afstand nemen om weer eens te voelen hoe het met mij is. Nee, niet alleen de buitenkant, maar in alle rust inzicht, onderzoeken, voelen naar mijn persoonlijke verlangens. Misschien ook de tijd nemen om het een en ander te verwerken.

Zelfonderzoek tijdens een retreat
Tijdens een retreat - wat zo goed als jezelf terugtrekken betekent - kies je bewust voor een soort zelfonderzoek, het tot rust komen op meerdere fronten. Het is een bijzondere ervaring die je helpt betekenis te geven aan jouw leven. Door tot rust te komen op meerdere fronten kom je weer dichterbij jezelf. Wat heb je nodig? Wat is belangrijk voor je, zodat je weer de juiste richting kan bepalen. Richting… zoals een kompas je kan wijzen om niet te verdwalen en om zeer gericht een nieuwe weg in te slaan.

Gegroeid in kracht dankzij kleur
Ook in mijn leven heb ik de tijd genomen om dichterbij mijzelf te komen, om een ingrijpend trauma te verwerken, om een nieuwe richting te bepalen, om te onderzoeken wat ik nodig had, om verder te kunnen waar mijn wereld op zijn kop stond.
Alles waar ik goed in was - mijn passie, mijn drijfveer - was in een klap anders.
Als ik nu reflecteer, ben ik zo gegroeid door de kracht van mijn kleurenkennis, heb ik een nieuwe richting genomen en bewust gekozen voor een nieuwe opleiding. Kortom, ik heb stappen gezet die het verschil maken, stappen die ik jou ook zo gun, die klein beginnen, maar die ertoe doen.

Kompas in kleur
Deze persoonlijke groei en ontwikkeling staan garant voor mijn inzet waarmee ik jou kan helpen en motiveren in beweging te komen. Daar waar jij zelf ervaart stil te staan of vast zit qua werk of gezondheid, of gewoon je hart wilt volgen. Daar op dat kruispunt wil ik jou kennis laten maken met Kompas in kleur. Door inzicht te krijgen in welke kleuren jij mooi vindt, die kleuren die je ook regelmatig draagt. Je krijgt weer aandacht voor je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Natuurlijk zijn ook de kleuren waar je juist niets voor voelt of niet meer draagt ook belangrijk om te onderzoeken hoe of waardoor dat zo gekomen is.

Regie in je leven
Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren een betekenis hebben en van invloed zijn op jouw denk- en levenswijze. Hoe fantastisch lijkt het je dat jij jouw persoonlijke kleurkennis kan inzetten om weer met volle energie de regie in je leven te nemen? Of juist die belangrijke nieuwe baan kan binnenslepen? Een nieuwe route inslaan met het juiste gevoel omdat alles klopt, het voelt opeens anders en zo ontzettend goed!

Kleurretreat in Spanje
Kies jij in 2020 voor ‘kompas in kleur’ en wil je je aanmelden voor een retreat in Spanje? Of meer informatie omtrent het programma, de data en prijzen?
Mail dan naar contact.inmocasa@gmail.com en neem vandaag een stap naar jouw nieuwe toekomst.

Wat is nou toch een puntje in je broek?

Mei 2019

Allereerst, ik ben niet diegene die het heeft uitgevonden hoor… Maar ik ben vast wel die stylist die het vaak als kledingtip voordoet en toepast, zodat jijzelf meteen het verschil kan zien. Hoe zie je eruit zonder en hoe met puntje in je broek? Natuurlijk is de keuze geheel aan jou. Zodra je het een aantal keer hebt getest, ben je eraan gewend en kan je niet meer zonder. “Schrijf hier een blog over” zeiden twee van mijn klanten.

Slanker
Puntje in je broek is voor de meeste dames toe te passen, eenvoudig met juist wel net het verschil in je totale look; je set staat veel beter, met bijkomend voordeel dat je ook nog slanker toont. Wat je toepast is dat je de blouse, top of sweater aan de voorzijde aan één kant in je tailleband of broekzak een beetje instopt, zodat de stof erboven wat ruimte krijgt. Ook bij een rok is het toepasbaar, rekening houdend met de uitstraling van de totale set. Wil je juist deze nonchalante stijl, dan is het echt een fijne stylingtip waarmee ik al veel dames blij heb gemaakt.

Lees meer...Betere verhoudingen
Ik weet dat het vaak veiliger voelt om je top gewoon over de volle lengte te laten hangen over de buikzone, maar het oogt juist breder en voller op heuphoogte. Dus heb je een royale top of blouse, stop de voorzijde aan één kant in (dus niet over de totale taille) en zie het resultaat. Met deze toepassing kloppen de verhoudingen beter.

Wat is jouw stijl?
Als personal stylist kijk ik altijd samen met jou waar je van houdt; heb je een persoonlijke stijl of voorkeur? Ook als je juist geen idee hebt of een keer totaal iets anders wilt, luister ik naar jouw wensen en vertaal ik het in kleding die er voor jou toe doet. In mijn damesmodezaak Inmocasa Fashion & More beschik ik over een grote collectie, dat maakt het passen en stylen heel gemakkelijk.

Tijdens een persoonlijke stylingsessie geef ik je hele praktische tips:
• Accentueer en focus op de sterke punten.
• Hoe komt jouw figuur het beste tot zijn recht?
• Bijna altijd mouwen op elleboog-hoogte.
• De juiste do's & dont's, wat je wel en beter niet kan dragen.
• Welke kleuren draag je graag en welke zijn een uitdaging voor je?

Figuurtype
In alle persoonlijke styling sessies komt het met regelmaat voor dat ik op basis van jouw figuurtype diverse sets aanreik waarvan ik zeker weet dat de kleding mooi matcht bij jouw uitstraling, jouw maat. Het is vooral belangrijk dat het klopt op het moment dat jij jezelf in de spiegel ziet. Ik vind het zo fijn om dan die non-verbale reacties te zien. Je houding, je ogen… alles leeft mee op het moment dat je de juiste outfit ziet en vooral voelt wat het voor je doet. We willen er toch allemaal goed uitzien?

Jouw beste versie
“Als jij het doet, staat alles anders” zeggen mijn klanten vaak. Daarom leg ik graag goed uit en doe ik het voor, zodat jij zelf de nodige stylingtips kan toepassen en precies weet hoe jij er fantastisch uitziet en je ook zo voelt.Ben jij toe aan goede stylingtips of wil je jouw garderobe nu compleet maken met de juiste basismodellen die precies voor jou perfect zijn? Kleding waarbij jouw uitstraling klopt met wie je bent, waardoor je je zelfverzekerd voelt? Klik dan hier op mijn site en we maken een afspraak voor jouw beste versie van jezelf! 

Kleur bekennen in Malaga

April 2019

Ik start de dag extra goed met mijn blauwe mok met hartenmotief. Meteen ervaar ik liefde voor mijzelf; zo knap dat ik het gewoon doe, even een korte vakantie naar Andalusië. De vlucht gaat om 7.30 uur naar Malaga. Met gemak reis ik van Rotterdam Airport in 2,5 uur naar Spanje. En dan die weersvoorspelling… in februari! Zodra ik er ben, kan ik verder op mijn teenslippers.

Wat een verwennerij, de zon die je verwarmt en verblijdt. In mijn hart voel ik dat het klopt. Heerlijk, die Spaanse teksten op de infoborden; natuurlijk ook in het Engels, maar ik oefen graag m’n Spaans en leer meteen weer wat woorden bij. Om vooral de vrijheid te ervaren en alles te kunnen bezichtigen of te doen waar ik zin in heb, heb ik van tevoren via internet een auto gehuurd. Handig, met de voucher op je telefoon haal je de huurauto op.

Lees meer...VANDAAG IS ROOD
Op de luchthaven in Malaga komt mijn partner voorrijden in een opvallende, knalrode, nieuwe Nissan Quasqai. Ik slik even. Dat is wel erg rood en opzichtig. Mijn lief pakt de koffer en onze handbagage en stopt ze in de grote kofferbak. Met een grote grijns op zijn gezicht roept hij: “Kom op, vamos!” Ik kijk hem liefdevol aan. Behendig stuurt hij ons de snelweg op. Is dit toeval? Nou nee, want hij draagt een rode polo en ik staar vanuit de rode Nissan naar mijn roodgelakte nagels. “Rood staat voor groot avontuur in het warme Malaga!”Ik voel gewoon vanuit mijn recent gevolgde workshop, waarbij ik een nieuw visionboard maakte, dat vooral rood, oranje, roze en zelfs wat geel-goud tinten mij naar Spanje waanden. Zoveel meer kleur dan alleen de voor mij vertrouwde groen- en aquatinten.

MIJN DROOM VERWEZENLIJKEN
Ondernemen vanuit mijn hart… dat is wat ik het liefste doe en waar ik nog steeds op vertrouw. Ook nu ik leef met een fysieke beperking en dagelijks die ellendige pijnen, mag ondanks dat toch zeker mijn droom verwezenlijken. Ik leerde ongelooflijk veel in de kleuropleiding die ik afgelopen maanden volgde. Hoe je kleur kunt inzetten voor de juiste uitstraling, met wat voel je erbij, klopt je innerlijk met je uiterlijk of voel je dat de ene kleur juist niet meer bij je past? En hoe en waar komt het door als er kleuren zijn die je opeens niet meer mooi vindt? Dat is zo mega interessant dat ik iedere dag meer wil weten over kleuren en de betekenissen en hoe ik met kleur ook anderen kan helpen. Bijzonder hoe die rode opvallende kleur mij nu juist wordt aangereikt om vooral moedig en krachtig te zijn. Rood van avontuur, romantiek en van kom in je kracht, sta voor jezelf en leef je mooiste leven.

Hoe je met de juiste tips stralend jezelf kunt zijn

Januari 2019

Vaak heb je genoeg in de kast hangen, maar sta je toch iedere morgen op met de vraag: Wat trek ik nu weer eens aan? Juist die belangrijke dag op je werk waarbij je zakelijk maar toch zeker ook een goede persoonlijke indruk wil achter laten. Na de workshop ‘Ontdek je eigen stijl’ heb jij zelf de kennis van de do’s, maar ook de dont’s, zodat je belangrijke tijd overhoudt, geen misaankopen meer doet, meer zelfvertrouwen hebt en dat ook uitstraalt.

Aan de grote gezellige koffietafel grenzend aan de paskamers ontstaan de leukste gesprekken. Fijn om te zien hoeveel dames zich bij ons (Inmocasa fashion & more) thuis voelen en elkaar met gemak een compliment geven. Goed om te zien dat er meer verbinding is door vrouwen onderling, volgens mij komt het ook door de hogere frequenties en zijn er mooie energieën. In ieder geval, de prettige sfeer in ons monumentale pand heeft altijd iets van magie. Wat ik wel jammer vind - en zelf ook vaak genoeg ervaar - zijn de onzekerheden over ons figuur.

Lees meer...ONZEKER OVER JE FIGUUR
Hoe vaker ik bij de paskamers hoor dat dames vaak onzeker zijn, hoe meer ik mijn kennis en passie voor styling met je wil delen. We roepen al snel: ‘Ik heb een dikke buik, mijn taille is verdwenen, mijn kont is veel te dik, ik heb geen heupen of mijn borsten zijn te klein of te zwaar.’ De lijst van deze uitvergrote onzekerheden kan nog veel langer, maar het is gewoon veel fijner en gemakkelijker als je weet wat jouw sterke punten zijn of hoe je met jouw persoonlijke stijl die onzekerheden juist een halt kan toeroepen! Zelf heb ik daar ook heel veel last van gehad, zeker nu ik minder mobiel ben en ook tot de 50-jarigen behoor. Juist bij mijn buik, heupen en billen, daar zitten altijd de overtollige kilo’s er zo weer aan! Maar met de juiste tips, en vooral de do’s weet ik het aardig te verbergen. Laatst vroeg een klant zelfs: ’Ben je afgevallen?’

WELK FIGUURTYPE HEB JIJ?
Het is zo fijn als je precies weet welk figuurtype jij hebt en hoe of wat jou het beste staat. Ik ben zelf een peervormig figuurtype; mijn heupen zijn breder dan mijn schouders, ik heb flinke billen en bovenbenen en mijn taille verdwijnt steeds meer. Ook worden bovenarmen en borsten steeds zwaarder, maar nog steeds niet in verhouding ten opzichte van de heupen. Qua kleding kies ik graag voor tops of blouses in opvallende prints (heerlijk, die dierenprints). Maar ook mooie glanzende stoffen met pailletten en glimmers zijn aan mij besteed. Deze combineer ik op een hoge taille jeans of pantalon, liefst met ceintuur om de taillelijn toch te accentueren. Door hierover een royaal jasje of blouse open te dragen, die langer valt en die qua model breder op de schouders zit of epauletten heeft, toon ik dan met gemak een paar kilo minder.

WORKSHOP ‘ONTDEK JE EIGEN STIJL’
Tijdens de workshop ‘Ontdek je eigen stijl’ werk ik met zes figuurtypes (er zijn er meer, maar deze zes vormen de basis). We ontdekken samen zoveel positieve punten en kenmerken van jouw uiterlijk, en daarmee gaan we aan de slag. Door ook in de winkel meteen voorbeelden te passen laat ik je direct zien wat de verschillen zijn. Wat ook uitgebreid aan bod komt zijn jouw kleurvoorkeuren en natuurlijk jouw persoonlijke stijl. Ben je wat klassieker of juist stoer qua looks? Door het maken van een moodboard zijn we bovendien met elkaar creatief bezig. Dit alles onder het genot van heerlijke koffies/verse theetjes en een gezelschap van dames die net als jij bewust kiezen voor de beste versie van zichzelf! Ik geef je veel tips en je ontwikkelt je eigen inzicht, zodat je na de workshop precies weet wat jou het beste staat en hoe je je eigen styling kunt toepassen. En je krijgt een persoonlijke kleur- en figuurtypekaart mee die je thuis met regelmaat kan inzien. Lees hier meer over de workshop en schrijf je in! 

LIEFS MO.2.0

Als je straks mijn gouden VIP klant bent, dan…

December 2018

Heb je duidelijk gekozen voor de beste versie van jezelf! Ik hoor je nu denken: die term komt regelmatig voorbij, maar wat betekent het nou echt? Hoe zie ik eruit als de beste versie van mijzelf?

Belangrijk is: jezelf zijn, dus niet wat een ander vindt, zegt of doet. Ook ik niet. Wat ik wel doe is luisteren naar jouw innerlijke meisje en samen op basis van kleuren en figuurtype een mooie samensmelting maken van jouw pure ik. Zodat jij je in je outfit zo goed voelt dat je wel heel de dag kan zingen. Het lijkt een beetje op verliefd zijn of een doelpunt scoren. Dat is wat een echte feel good outfit, die bij jouw persoonlijkheid past, met je doet.

Lees meer...Eerst wil ik jou en jouw stijl leren kennen
Na een fijne kennismaking via een eerste intake is het belangrijk om elkaars verwachting goed uit te spreken en vooral om duidelijk te maken waar jij van houdt, wat je voorkeuren zijn, jouw kleuren, hobby’s, werk, gezin, enzovoort. Deze eerste informatie (misschien aangevuld met wat foto’s) geven al een goed beeld over wie jij bent en wat je wilt uitstralen. Meestal maak ik vanuit deze informatie, kennis en gevoel een persoonlijk moodboard die ik je toestuur, al voordat we onze privésessie starten. Ook is het fijn als je bepaalde publieke types (bekende Nederlanders of actrices) doorgeeft waarvan jij vindt dat ze er altijd fantastisch uitzien en/of omdat hun stijl jou gewoon erg aanspreekt.

Vier uur de winkel & jouw persoonlijke stylist voor jou alleen
Je begrijpt dat het eerste gedeelte zeer belangrijk is; de basis van de vertaling van jouw onbewuste of bewuste persoonlijke stijl is dan nog maar een concept. Vanaf hier spreken we in de winkel af, ik ben er alleen voor jou. Terwijl de winkel is gesloten, gaan wij 4 uur lang gezellig op deze mooie ontdekkingsreis. We doen de kleuren- en figuurtype-analyse. Het mooie hiervan is, ik kijk graag naar jouw sterke punten, terwijl het menseigen is dat we geneigd zijn onszelf altijd naar beneden te halen. ’Oooh ik heb een dikke buik, of kont.’ Of: ‘Oeps ik ben te mager!’ Mijn begeleidende taak is juist door te meten en te kijken hoe het werkelijk is en daar komen mooie inzichten door.

Figuurtype en stylingtips
Er zijn vele figuurtypes. Ik heb er 6 uitgewerkt, ze zijn allen even mooi en soms kunnen er ook twee zo met elkaar verweven zijn dat er een combi uitkomt. Zodra we meer inzicht hebben in kleuren en figuur gaan we met de nodige stylingtips aan de slag.Door precies te weten welke kleur en pasvorm jou goed staan, kom je op het punt dat je - als jij het toepast - jezelf krachtig en sterk voelt. En dat straal je dan ook uit! Alles klopt met wie jij bent en wat je wilt uitstralen. Het is prachtig om te zien hoe het voor jou werkt. De juiste do’s & dont’s krijg je natuurlijk in een handige kaart mee.

Een gouden stap
Bij een gouden VIP klant gaan we nog een stap verder: ik ben jouw personal stylist en weet precies jouw maten, kleuren en wensen.

4 Keer per jaar een tas met de juiste items op jouw huisadres
Op basis van onze kennis, en vooral jouw sterke punten, stuur ik jou vrijblijvend een INMOCASA tas vol met die items die jij via je ‘to shop wishlist‘ naar mij hebt gemaild. Hoe gaaf is dat?! Praktisch, fijn, stressloos en heerlijk thuis pas je alles door en zie je het perfecte resultaat. Alles wat je wilde in de juiste maat, pasvorm en kleur en ook nog met een leuke korting.

Nooit meer miskopen
Ga eens na hoe vaak je in diverse winkels zomaar weer eens een truitje of rokje kocht waarvan je zeker dacht: die is te leuk, ook nog voordelig, maar waar achteraf de kaartjes nog aanhangen. Juist die misaankopen, tel die eens op jaarbasis bij elkaar op. Of kijk wat je daar per maand aan uitgeeft. Het mooie is dat je als gouden VIP klant tijd wint voor jezelf, je gezin, werk of vakanties. Je bespaar in kledingaanschaf, ziet er ieder seizoen top uit, bent meer zelfbewust en je weet precies wat je wel en niet kan dragen om de beste versie van jezelf te zijn!

LIEFS M0.2.0

Onder de grote kerstkrans bij de paskamers

December 2018

‘Driving home for Christmas’. Heerlijk om de kerstliedjes weer mee te zingen. De verwarming op de hoogste stand, koffies worden chocomel met slagroom of lekkere theetjes. Het is een gezellige drukte in de decembermaand, de aanloop naar Kerstmis. De maand waarbij we nog extra inkopen doen voor de mooiste jurken, bijpassende tasjes, sieraden en voor de cadeaubonnen & fashioncheques. Bij INMOCASA verzorgen we de mooiste cadeaus. Handig toch, als je voor jezelf nog even een outfit shopt en meteen de cadeautjes ingepakt kan meenemen?

Lees meer...Met de nieuwste collectie naar de mooiste momenten
Wij vinden het de mooiste tijd van het jaar. De winkel is uitbundig versierd, een prachtige etalage in sfeervolle kleuren, alle sets op elkaar afgestemd. Meters van groene guirlandes en lichtsnoeren, zodat je ’s ochtends bij het openen van de winkel de geurende dennenappels ruikt en alles zo sfeervol wordt verlicht. Zelfs onze grote krans van wel een meter doorsnee hangt volgens de traditie in het midden bij de paskamers. Ja, vooral daar hangt een speciale sfeer.

Iedereen helpt elkaar, klanten onderling geven elkaar zelfs tips en samen stylen we mooie outfits voor welke gelegenheid dan ook. Want voor de een is kerst heerlijk op vakantie naar de zon en de ander viert kerst thuis aan een mooi gedekte tafel of juist in een chic restaurant.

Voor wie is er decemberpret?
Moeders met hun dochter: ‘ja het kerstgala op school is bijna, we komen alvast kijken…. Het gaat hier altijd zo snel…’ Ze komen samen en kijken door de rekken; welk model en welke kleur? De keuze bij NMOCASA is nu eenmaal aparter dan bij de grote winkelketens. En vele klanten gunnen het ons, de lokale winkelier. Met onze kijk op de mode, en vooral ons advies op maat waar zowel moeder als dochter blij van wordt, staan ze allebeide lachend bij de kassa, omdat ze snel en goed zijn geslaagd.

Ben ik hier goed?
En wat dacht je van die lieve oma, die een klein briefje uit haar portemonnee tevoorschijn tovert, het lootje met diverse opties: een Leopard sjaal, oorbellen van Fff..LOW. ‘Ach kijkt u even mee mevrouw, er staat op: bij IN MO CASA. Ben ik hier goed?’ Jazeker is ze aan het goede adres. En oma is compleet verrast als ze hoort dat het mooie winkelpand het oude Salvatori van Strijen is geweest. Hier heeft ze zelf nog kerstliederen gezongen.

Hij wil zijn vrouw verrassen
Nog leuker… een man die voorzichtig door de deur komt, een beetje ongemakkelijk, maar al snel zegt hij: ‘Mijn vrouw slaagt hier regelmatig en ik wil haar nu eens verrassen.’ Ik wil graag een leuke set voor haar uitzoeken, maar kan wel wat hulp gebruiken. Heerlijk om te doen! Na enige vragen, een espresso en een leuk gesprek, weten we wie meneer z’n vrouw is. Hoe super is het om daar de juiste kleding voor in te pakken? Met uitbundig pakpapier en lange gemixte, kleurige krullinten.

Voor ons de leukste tijd van het jaar
Juist die blijde gezichten maken het absoluut een feest om iedereen te helpen met hun zoektocht naar de juiste outfit, galajurk, tassen, sjaals en andere wensen. Zo is er voor iedereen wel het juiste model of item te vinden en worden er natuurlijk vrijblijvend de juiste accessoires gepakt en gepast. Juist in deze tijd zijn de sjaals en kettingen erg geliefd, omdat tijdens de feestdagen er altijd wel een extra feestelijke touch of swung aan wordt gegeven. Het is een gezellige drukte en zeker best hectisch met koopavonden en of gewijzigde openingstijden, maar het blijft de leukste tijd van het jaar!

Liefs MO.2.0

“Dit is de set die ik op de begrafenis ga dragen”

November 2018

Joyce heeft op het moment een zeer verdrietige fase, want haar neef is deze week overleden. We spreken elkaar aan de telefoon en ze geeft aan dat ik wel voor een nieuwe kledingset mag kijken. Het was haar lievelingsneef en ze voelt zich verdoofd, verschrikt maar ook wel weer alert dat het leven zo maar over kan zijn. En dat je dus wel de dingen moet doen die je leuk vindt. Je passie, ja, vooral dat waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Lees meer...Voor de begrafenis wil ze absoluut iets dat bij haar innerlijk past en geschikt is voor dit zware moment. Ik vraag haar of ze zelf een kleur de voorkeur geeft of dat ze per se in het zwart verwacht wordt. Ze geeft aan: “Het mag gelukkig naar mijn smaak en vanuit mijn hart!”

Ondanks deze zware gebeurtenis besluit ze toch naar ons 12,5 jarig jubileum van de winkel te komen; ze kan wel een fijne afleiding gebruiken. Zo dubbel, aan de ene kant veel verdriet en aan de andere kant tijd en aandacht voor ons uitbundige feestje. Hoe fijn toch dat we elkaar zo aanvoelen en ze weet van tevoren al dat ze met een goed geklede combi op de begrafenis zal verschijnen.

Een pantalon die afkleedt
Voor stevigheid, balans en kracht wordt het een zwarte, hoge taille pantalon. Een zachte stretch-kwaliteit, iets corrigerend en die een goede basis geeft. En een boost aan haar zelfvertrouwen door het afkledende effect.

Een zachte top met paisley print
Voor kalmte, rust en verlichting kies ik een blousontop in een prachtige paisley print. Zo bijzonder, de kleuren vloeien in elkaar over, een soort van grote tranen met sierlijke krullen in een prachtige aqua/petrol maar overwegend groene kleur. De stof is zacht en soepel en het kolletje sluit perfect aan zonder dat het knelt.

Een fluffy vest in diep gedempt groen
Voor warmte, kracht en geborgenheid valt de keus op een royaal pluche vest. Met een hoog aaibaaiheidsgehalte, zo fluffy, met zakken om in te verdwijnen. Door de mooie diep gedempte kleur groen geeft het haar nu al de troost waar ze zo behoefte aan heeft.

“Dit klopt helemaal”
Ze kijkt kritisch in de spiegel en ziet het patroon van de top, precies die paisley print (in het Arabisch ook wel levensboom genoemd). Het past zo bij haar gevoel, figuur, stemming en uitstraling. Ze knikt overtuigend: “Dit is weer zo bijzonder Mo, dit klopt helemaal. Dit is de set die ik op de begrafenis ga dragen.”

Liefs MO2.0

We delen allemaal goudeerlijk onze vrouwelijke onvolmaaktheden

April 2018

Het liefst winkel ik anoniem. Ken je dat? Het winkelpersoneel negerend omdat je geen zin hebt in bemoeienis en ongevraagd advies. Als ik dan in een pashokje kom zonder spiegel, houdt het voor mij op. Want dat betekent dat ik het hokje uit moet en een verkoopster mij staat op te wachten. Dat vind ik vreselijk irritant. Deze week veranderde dit volledig, dankzij Monique.

Lees meer...Doelgericht shoppen
Ik houd van shoppen, maar maak er te weinig tijd voor vrij. Met als gevolg dat ik tussen alle bedrijven door heel doelgericht ‘even’ iets ga kopen. Wat ik op dat moment nodig heb: een spijkerbroek, winterjas, laarsjes, hakken of lingerie. Urenlang van winkel naar winkel door alle rekken struinen, op mijn dooie akkertje, doe ik veel te weinig. Zelden. Hooguit een keer per jaar met een vriendin.

Onder de rook van Rotterdam
En nu heb ik een goddelijke ontdekking gedaan. Een ontdekking die ervoor heeft gezorgd dat ik al mijn shopgewoontes overboord gooi. Ik ontmoette namelijk Monique, eigenaresse van INMOCASA Fashion & More. Haar prachtige winkel is gevestigd in een groot, sfeervol monumentaal pand in Strijen. Waar? Strijen, dat is een ieniemienie plaatsje in de Hoeksche Waard. Nee dat is nog lang geen Zeeland, maar onder de rook van Rotterdam. Nu woon ik in Rotterdam, dus dat is goed te doen. Toch dacht ik onderweg naar Strijen: Waarheen leidt deze weg? Waar ben ik in vredesnaam beland? Wat een rust, wat een stilte, weidsheid en dorpsgevoel. 

Tegenover de kerk
INMOCASA ligt aan de Kerkstraat. Precies, tegenover de kerk. Hartje centrum van Strijen. Geen idee hoe Monique daar is beland, maar de rit naar de Hoeksche Waard is meer dan de moeite waard! 

Mañana-sfeer
Nog voordat ik de drempel ben overgestapt voel ik de aangename Zuid-Europese mañana-sfeer. Wat fijn! Wat ben ik daaraan toe na deze hectische werkweek. Waar ik ook aan toe ben is een totaal nieuwe outfit. Afgelopen weekend heb ik de inhoud van mijn kledingkast eens doorgepast en kwam ik met een lijstje ‘benodigdheden’: wit colbert, spijkerbroek, nette zwarte broek, turkoois vest, lekker-zit-broek. Veel broeken ja, want ik barst van de jurkjes.

Voor meisjes zoals ik
Afijn, na een warme knuffel van Monique, we kennen elkaar natuurlijk al, geef ik mijn ogen de kost. Wow, wat een verrukkelijke winkel, denk ik. Voor meisjes zoals ik is dit echt een snoepjeswinkel. En een enorme collectie. INMOCASA lijkt in niets op de standaard winkelketens. En wat ben ik daar blij om.

VIP’S
Met mijn schrijfcommunity zijn we uitgenodigd voor een VIP-avond. En VIP’s, zo voelen we ons ook echt. We worden door vier verkoopsters ontvangen, in de watten gelegd en er zijn heerlijke hapjes en drankjes. We delen allemaal goudeerlijk onze vrouwelijke onvolmaaktheden, zodat het team van INMOCASA precies de juiste kledingstukken uit de rekken haalt voor ons. En we struinen zelf natuurlijk uitgebreid door de winkel. Wat een genot. We hebben en nemen alle tijd. We passen en showen erop los. Ik laat Monique lekker aan me frunniken en ze legt me uit waarom wel of geen ronde halslijn, ze laat me zien wat het effect is van de mouwen opstropen, we krijgen kleuradvies en hoe we kunnen variëren met eenzelfde kledingstuk. 

En more…
Kortom, het is geweldig. En ik laat het allemaal toe. Na een glas prosecco bewonder ik de prachtige sieraden, schoenen, slippertjes, shawls, riemen en andere accessoires. Want INMOCASA biedt alles waar vrouwen blij van worden. Volgende week is mijn zus jarig, dus nog even op zoek naar een cadeautje voor haar. 

Complete voorjaarscollectie
We besluiten dat we hier gewoon een paar keer per jaar gaan shoppen, want we gaan allemaal met een complete voorjaarscollectie naar huis. Zo blij als een kind show ik mijn nieuwe aanwinsten ’s avonds laat nog aan mijn vriend. En de dag erna tref ik twee dames van de groep in Rotterdam. We hebben alle drie onze nieuwe outfit aan. Net als vroeger, toen we klein waren en niet konden wachten tot oma’s verjaardag om die nieuwe jurk of schoenen aan te mogen. Inmiddels zijn we volwassen en beslissen we lekker zelf wat we kopen, hoeveel we kopen en dat we het direct willen dragen. Ik besluit dat ik zo’n VIP-avond ook cadeau ga geven aan anderen; dit gun ik al mijn vriendinnen en zussen. Bij INMOCASA is de keuze reuze, alle maten zijn voorradig en de service is voortreffelijk.

MO2.0

Augustus 2017

Mijn allereerste blog, geschreven tijdens de training Blogzin aan zee, onderdeel van mijn helende reis.

Een nieuwe dag, een nieuw begin. Bij het ontwaken dank ik eerst dat ik er zijn mag en kijk ik heel even voorbij het rolgordijn of de zon ook vandaag weer schijnt. De eerste stralen komen langs de kieren en stemmen mij elke keer weer positief. De zon als antwoord op al mijn vragen, wensen of bestellingen in het universum. Heerlijk die nieuwe kennis in mijn hersenen.

Lees meer...Op mijn gemak maak ik een gezond ontbijt: Griekse yoghurt, wat blauwe bessen en natuurlijk mijn bio pompoenpitten, lijnzaad en wat amandeltjes. Alleen van zo’n gekleurd schaaltje word ik al vrolijk. Ik maak er nog een verse gemberthee bij met citroen. Hoe bijzonder voor iemand die een jaar geleden nog opstond met koffie en een sigaret. Om vervolgens hoestend te gaan douchen, in de spiegel keek en dacht: Hoe ga ik er vandaag weer iets van maken? Kijkend naar mijn rimpels, slaapplooien en piekhaar!

Maar goed, ik leef NU en voel zoveel meer door te verbinden met mijn hart en te luisteren naar mijn innerlijke MO.

LIEFS MO2.0

Volg INMOCASA op Facebook

Om een beeld te krijgen van onze nieuwste collecties, fashiontips en nieuws kun je onze Facebookpagina liken en volgen, zodat je niets hoeft te missen.

INMOCASA Fashion & More

Kerkstraat 67
3291 AK Strijen 
078 674 3777

Openingstijden: wo – za: 09.30 – 17.00 uur

Ontwerp & Realisatie: Purewebsites.nl | © 2021 Inmocasa.nl